سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی چیست؟

افرادی که می خواهند در کشورهای خارجی تحصیل کنند، باید ویزای تحصیلی کشور موردنظر را دریافت کنند. ویزای تحصیلی، در واقع نوعی اقامت موقت است که امکان تحصیل، کار و زندگی را در آن کشور به اشخاص متقاضی می دهد.

با گرفتن ویزای تحصیلی، دانشجوی پذیرفته شده در دانشگاه معتبر، اجازه اقامت در کشور مقصد را کسب می کند. حداقل سن برای گرفتن ویزای تحصیلی، 4 سالگی است و افراد می توانند بعد از این سن، برای تحصیل در دیگر کشورها اقدام کنند.

قبل از گرفتن ویزای تحصیلی، باید چه کارهایی انجام دهید؟

برای گرفتن ویزای تحصیلی، ابتدا باید پذیرش تحصیلی بگیرید. پذیرش تحصیلی یعنی اینکه از دانشگاه موردنظرتان، اجازه ادامه تحصیل در رشته خاصی را بگیرید. در نتیجه، شما قبل از گرفتن ویزای تحصیلی باید مشخص کنید که در کدام رشته و کدام دانشگاه، قصد ادامه تحصیل دارید. برای انتخاب رشته و دانشگاه باید دقت کنید؛ زیرا باید چند سال از عمر و وقت خود را در آن دانشگاه و آن کشور بگذرانید.

برای انتخاب دانشگاه های خارج از کشور به نکات زیر توجه کنید:

برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، کشوری را انتخاب کنید که شرایط آن با روحیه و شرایط شما همخوانی داشته باشد. هزینه های تحصیل در همه کشورها یکسان نیست؛ در نتیجه شما باید به هزینه های تحصیلی خود توجه داشته باشید.

به این موضوع توجه کنید که در دانشگاه های کشور موردنظرتان، درسها به چه زبانی آموزش داده می شوند. یادگیری بعضی از زبانها ساده است و فهم آن زبان نیز کار راحتی خواهد بود. در نتیجه شما باید دانشگاهی را انتخاب کنید که از نظر فهم زبان دروس، مشکلی نداشته باشید.

در هنگام انتخاب دانشگاه، به مهارتهایی که باید فرا بگیرید، توجه کنید.

دانشگاهی را انتخاب کنید که با ایرانی بودن و مسلمان بودن شما مشکلی نداشته باشند.

اگر می خواهید بعد از اتمام تحصیلات خود، در ایران مشغول به کار شوید، دانشگاهی را انتخاب کنید که مدرک آن مورد تایید وزارت علوم باشد تا در آینده بتوانید به راحتی در ایران شغل پیدا کنید.

برای انتخاب رشته تحصیلی به نکات زیر توجه داشته باشید:

بعد از اینکه دانشگاه مورد علاقه خود را انتخاب کردید، و پذیرش تحصیلی دریافت کردید نوبت به انتخاب رشته دانشگاهی شما می رسد. شما باید رشته ای را انتخاب کنید که با علاقه، شرایط و شخصیت شما هماهنگی داشته باشد.

دانشگاه های دلخواهتان را اولویت بندی کنید. اگر رشته دلخواه شما در یکی از دانشگاه ها وجود نداشت، به سراغ اولویت های بعدی بروید.

مهارتهای خاصی را که باید برای پذیرش در آن رشته تحصیلی داشته باشید را در نظر بگیرید. بعضی از مهارتها، لازمه ورود به رشته های دانشگاهی خاصی هستند.

برای گرفتن پذیرش تحصیلی چه کارهایی باید انجام دهید؟

بعد از انتخاب رشته و دانشگاه، حالا باید به فکر گرفتن پذیرش تحصیلی باشید تا بتوانید ویزای تحصیلی آن دانشگاه را دریافت کنید. شما باید ابتدا مدارک لازم برای گرفتن پذیرش تحصیلی را آماده کنید. مدارکی مانند مدرک آخرین مقطع تحصیلی، ریز نمرات، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، انگیزه نامه، رزومه تحصیلی و... از جمله مدارک موردنیاز برای گرفتن پذیرش تحصیلی است.

بعد از اینکه مدارک تحصیلی خود را آماده کردید، باید به وب سایت دانشگاه موردنظرتان بروید و فرم پذیرش را پر کنید. لیست دانشگاه های محبوبتان را جلوی خود قرار دهید و برای همه آنها درخواست بفرستید و اعلام کنید که مایل به ادامه تحصیل در آن دانشگاه هستید. در این مرحله، نزدیک به 100 دلار از شما گرفته می شود تا بررسی اطلاعات شما آغاز شود.

نکته ای که باید به یاد داشته باشید این است که تمام مدارک شما باید ترجمه شوند. برای این کار می توانید از مترجم های حرفه ای حاضر در دفاتر رسمی کمک بگیرید تا مدارک تحصیلی و شناسایی شما را ترجمه کنند.

بعد از بررسی اطلاعات شما در دانشگاه موردنظر، یک نامه پذیرش برای شما ارسال می شود. بعد از این مرحله است که شما می توانید برای دریافت ویزای تحصیلی خود اقدام کنید.

برای دریافت ویزای تحصیلی چه مراحلی را باید طی کنید؟

مراحل گرفتن ویزا به این بستگی دارد که کدام کشور را برای تحصیل انتخاب کرده اید. کارهای زیر از جمله اقدامات لازم برای دریافت ویزای تحصیلی هستند:

ابتدا باید از سفارت کشور موردنظر خود وقت بگیرید. برای گرفتن وقت مصاحبه، ابتدا باید به وب سایت سفارت آن کشور در ایران مراجعه کنید. با جستجو در اینترنت می توانید وبسایت سفارت موردنظرتان را پیدا کنید.

وقتی به وبسایت سفارت رفتید، از آنها درخواست مصاحبه کنید. البته معمولا چند روز طول می کشد تا با درخواست شما موافقت شود.

بعد از این مرحله و تایید مصاحبه، باید فرم درخواست ویزای تحصیلی را پر کنید.

نام پذیرش تحصیلی که از دانشگاه مورد نظر گرفته اید را ارائه دهید.

مدارک مالی خود را به سفارت نشان دهید. این مدارک به این خاطر صادر می شوند که نشان دهند شما پول کافی برای تامین مخارج زندگی، پرداخت شهریه و هزینه لازم برای بازگشت به ایران را دارید.

پاسپورت خود را به سفارت تحویل دهید.

مدارک شناسایی و عکس پرسنلی خود را به سفارت ارائه دهید.

اصل و ترجمه گواهی پایان دوره سه سال متوسطه، گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی و پایان دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد را ارائه دهید.

تعهد دهید که به ایران بر می گردید و دلایل کافی برای بازگشت به ایران را به سفارت ارائه دهید.

هزینه صدور ویزا را پرداخت کنید.

اگر سفارت از شما می خواهد کارهای دیگری انجام دهید، حتما خیلی سریع برای انجام آن کارها برنامه ریزی کنید.

یادتان باشد که تحصیل رایگان فقط برای دوره ی کارشناس ارشد و دکترا است و فقط در بعضی کشورها امکان تحصیل رایگان وجود دارد.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی:

داشتن پذیرش تحصیلی یکی از دانشگاه های خارج از کشور مثلا کشور کانادا. توصیه می کنیم مقاله ویزای تحصیلی کانادارا مطالعه فرمایید.

توانایی در پرداخت هزینه های زندگی و تحصیل در خارج از کشور.

داشتن مدرک زبان و گذراندن دوره هایی مانند آیلتس و تافل و داشتن مدرک معتبر

نداشتن گپ تحصیلی (نداشتن گپ تحصیلی برای گرفتن ویزای تحصیلی اهمیت دارد. گپ تحصیلی به معنای فاصله بین فارغ التحصیلی و پذیرش از دانشگاه مقصد است) بهتر است که فاصله میان اتمام تحصیلات و درخواست برای ادامه تحصیل زیاد نباشد.

داشتن امتیازهای خاص نظیر داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته ای که در آن پذیرش تحصیلی گرفته اید باعث می شود که سطح سواد و تجربه شما بالاتر نشان داده شود و گرفتن ویزای تحصیلی راحت تر انجام شود.

مزیت های گرفتن ویزای تحصیلی

زمانی که تصمیم به ادامه تحصیل در دانشگاه های خارج از کشورتان می گیرید، ممکن است کمی بترسید و نگران شوید که زندگی شما بعد از مهاجرت به چه صورتی در می آید و اینکه آیا می توانید در کشور جدید به راحتی زندگی کنید یا خیر.

این ویزا مزایای زیادی دارد. یکی از مهمترین مزایای داشتن ویزای تحصیلی، این است که به شما اجازه زندگی در بهترین کشورها را می دهد و این امکان را برایتان فراهم می کند که در بهترین دانشگاه های دنیا تحصیل کنید. علاوه بر این، شما اجازه دارید در طول مدت تحصیلتان، به وطن خود رفت و آمد کنید.

یعنی داشتن ویزای تحصیلی با حداقل استرس های روحی، فرصتی مناسب را در اختیار شما می گذارد که بتوانید از دانش روز دنیا و علم بهترین اساتید جهان استفاده کنید. بعضی از کشورها هستند که بعد از اعطای ویزای تحصیلی به دانشجوی پذیرفته شده به او اجازه کار در حین تحصیل را نیز می دهند.